Buitenlandse Studiereis

Buitenlandse Studiereis

Locatie: Panama
Datum: 12 feb t/m 20 februari

Ieder jaar organiseert de GFE een geweldige reis voor 25 studenten naar een toplocatie. Enkele voorbeelden van voorgaande jaren zijn Kaapstad, San Francisco en Rio de Janeiro. Nu is het dus de beurt aan Panama City, een stad die nog voor velen onbekend terrein is. Panama City heeft een oud en een nieuw centrum, waardoor modern en historisch vlak bij elkaar liggen. Op een paar uur rijden van de stad is het al mogelijk om een echte jungletour te maken, een verschil van dag en nacht op kleine afstand. Als je aan Panama denkt denk je ook aan het Panamakanaal. Dit 81 kilometer lange kanaal loopt door de landengte van Panama en verbindt de Caraïbische Zee met de Grote Oceaan. Op deze manier hoeven schepen niet helemaal om te varen.

 

Daarnaast is Panama ook gezien vanuit het fiscale aspect interessant. Bij de meeste fiscalisten gaat er wel een belletje rinkelen bij het woord: Panama Papers. De Panama Papers is de naam van een grote verzameling vertrouwelijke documenten van de Panamese juridische en zakelijke dienstverlener Mossack Fonseca die gelekt zijn, zeker de moeite waard om van tevoren iets over te lezen.

 

Kortom Panama is een land met allerlei interessante aspecten die je waarschijnlijk maar één keer mee zult maken. Genoeg redenen om aan te nemen dat het een onvergetelijke reis gaat worden! De reist duurt van 12 t/m 20 februari. Je kunt voor een plekje solliciteren tot 6 november.