Linklaters

Linklaters is een succesvol internationaal advocatenkantoor dat zich richt op (inter)nationale ondernemingen en financiële instellingen. Het kantoor heeft een mondiaal netwerk met 29 vestigingen en ongeveer 5000 medewerkers, waarvan bijna 2200 advocaten. Het succes van het kantoor is mede te danken aan een hecht en uitgebreid relatienetwerk.

Het kantoor in Amsterdam, gevestigd op de Zuidas, bestaat na tien jaar reeds uit 50 advocaten, notarissen en fiscalisten met tien partners en counsel. Cliënten zijn nationale en internationale bedrijven en financiële instituten die geadviseerd worden over hun activiteiten in Nederland en daar buiten. Linklaters staat bekend om haar praktische benadering, kennis van de markt en gedegen expertise. De twee grootste praktijken zijn financieel- en ondernemingsrecht. Daarnaast zijn we actief op het gebied van dispute resolution, mededinging, arbeidsrecht, hebben we een notarieel team en een fiscale praktijk.

Studentstage
Een stage is een uitgelezen kans om de ins en outs van ons kantoor te leren kennen. Je maakt kennis met de dagelijkse gang van zaken op kantoor en je hebt toegang tot alle ‘know how’ materialen en de kennis en ervaring van de advocaten die bij ons werken. Daarnaast is er gelegenheid om deel te nemen aan onze sociale activiteiten.

We zijn er dan ook van overtuigd dat een stage een goede gelegenheid biedt om te bepalen of Linklaters de juiste plek voor jou is om je carrière te beginnen. Je kunt het hele jaar door een studentstage lopen in één van de eerder genoemde praktijken.

Global Summer Students’ Programme
Ieder jaar in augustus organiseert Linklaters voor studenten uit de hele wereld een programma van twee weken op ons hoofdkantoor in Londen. Tijdens deze weken ervaar je hoe het is om te werken in een internationale omgeving met mensen uit verschillende landen en jurisdicties en maak je kennis met ons kantoor, onze cultuur en baanbrekende deals.

Advocaat-stage
Het gehele jaar hebben wij mogelijkheden voor advocaat-stagiaires en kandidaat notarissen om bij ons aan de slag te gaan. Als advocaat-stagiaire (‘junior associate’) werk je met ervaren collega’s samen aan interessante en uitdagende, vaak internationale juridische en spraakmakende zaken. Je zoekt en analyseert relevante documentatie en jurisprudentie en stelt juridische stukken op. Je woont besprekingen bij, gaat mee naar overleg met cliënten en helpt mee deze bijeenkomsten voor te bereiden. Uniek aan werken bij Linklaters is de kans om voor een grote wereldspeler te werken waar je snel veel verantwoordelijkheid kan krijgen.

Naast de opleiding aan de Law Firm School, neem je ook deel aan de opleidingen van onze eigen Linklaters Law & Business School. Deze cursussen worden in verschillende Europese vestigingen gegeven.

Interesse
Ben je geïnteresseerd in een stage of wil je solliciteren, kijk dan voor meer informatie op onze website: http://www.linklatersgraduates.nl/ of neem contact op met onze HR afdeling via NLRecruitment@linklaters.com of bel naar 020-799 62 00