Nieuws

 • Commissiesollicitaties

  De commissiesollicitaties van de GFE zijn weer geopend. Voor de volgende commissies zijn wij op zoek naar nieuwe leden:

  de Activiteitencommissie
  de Buitenlandse Studiereiscommissie
  de Kantorendagcommissie
  de Tax Tour Commissie

 • Kandidaatsbestuur 2017-2018

  Met grote trots presenteren wij het 36e kandidaatsbestuur van de GFE:

 • Bestuurssollicitaties

  GFE Bestuur
  Het GFE bestuur is niet alleen leuk en heel leerzaam, het staat ook nog eens ontzettend goed op je cv en geeft een boost aan je latere carrière door middel van vele contacten in de fiscale wereld! De GFE heeft goede contacten met vele belastingadvieskantoren en advocatenkantoren. Naast dat je als bestuur aanwezig zult zijn op de eigen evenementen die de GFE te bieden heeft, zul je als bestuur uitgenodigd worden voor diverse besturendagen. Een besturendag kan je een goed beeld geven over de mogelijkheden bij je potentiële werkgevers. Ook zul je de besturen van onze zusterverenigingen leren kennen op deze dagen, wat goed is voor je netwerk.

  Het GFE-bestuur is een parttime bestuur. Dit betekent dat je naast je bestuurstaken je studie prima kunt voortzetten. Het bestuur zal gemiddeld zo'n 15-20 uur per week in beslag nemen. Dit verschilt wel enigszins per functie en de tijdsbesteding gaat met pieken en dalen rondom de evenementen.

  Functies
  Je kunt solliciteren voor de volgende functies:

  - Voorzitter. De voorzitter is eindverantwoordelijke van het bestuur. Zo zal je als voorzitter de bestuursvergaderingen voorzitten. Daarnaast vertegenwoordigt de voorzitter de vereniging bij de vakgroep Belastingrecht en bij andere studieverenigingen en relevante studentenorganisaties. Tevens leidt de voorzitter de Algemene Ledenvergadering en ondersteunt de voorzitter de andere bestuursleden waar nodig.

  - Secretaris. De secretaris is verantwoordelijk voor de administratie van de vereniging. Zo houdt de secretaris de administratie van het ledenbestand bij, is verantwoordelijk voor het ontvangen en versturen van de post en diverse andere administratieve zaken. Tevens is de secretaris verantwoordelijk voor het notuleren van de Algemene Ledenvergadering en de bestuursvergaderingen. Tot slot behoort ook het onderhouden van de website tot het takenpakket van de secretaris.

  - Fiscus. De fiscus houdt zich bezig met de financiën van de vereniging. Dit komt neer op het bijhouden van de boekhouding en het controleren van de begrotingen van de commissies. De fiscus stelt verder de jaarlijkse begroting op en presenteert deze op de Algemene Ledenvergadering aan de leden. De fiscus draagt zorg dat deze begroting ook daadwerkelijk nageleefd wordt. Tot slot is de fiscus verantwoordelijk voor het opstellen en afhandelen van de contracten met kantoren en overige sponsoren.

  - Commissaris extern. De commissaris extern is verantwoordelijk voor de acquisitie en het contact met de kantoren. Dit komt neer op een drukke acquisitieperiode in de zomer samen met de voorzitter. Deze zal vervolgens met de recruiters onderhandelen over de afname. Hierna zal de commissaris extern veel tijd besteden aan het onderhouden van het contact met de recruiters van diverse bedrijven. 

  - Commissaris intern. De commissaris intern is verantwoordelijk voor het samenstellen en in juiste banen leiden van de diverse commissies die de GFE heeft. De commissaris intern is daarmee het schakelstuk tussen het bestuur en haar commissies en onderhoudt het contact tussen beiden. Tevens is de commissaris intern verantwoordelijk voor de social media en promotie van de evenementen die de GFE heeft. Tot slot is de commissaris intern verantwoordelijk voor de boekenverkoop.
   

 • Bekendmaking Lustrumcommissie

  Op 6 april 1982, bijna 35 jaar geleden, is de Groninger Fiscale Eenheid opgericht. Om dit heugelijke feit te vieren is er natuurlijk een Lustrumcommissie in het leven geroepen om het 7e lustrum van de GFE te organiseren.

 • Lustrumcommissie

  Op 6 april 2017 zullen wij het 7e lustrumjaar aftrappen van onze mooie vereniging. Dit betekent dat er ook meerdere activiteiten door het jaar heen worden georganiseerd door een speciaal daarvoor ingestelde commissie. Lijkt het je leuk om het lustrum te organiseren? Stuur dan een e-mail naar Attie Stornebrink (intern@gfe.nl) of bel naar 06 53470247.

 • GF Eagles

  Beste sportieve GFE'ers,

 • Buitenlanse Studiereis

  Eindelijk mogen we zeggen waar onze buitenlandse studiereis heen gaat: PANAMA!

 • Samenstelling commissies

  Met trots presenteren wij de samenstelling van de volgende drie commissies voor het komende jaar!

 • Sollicitatie Stedentripcommissie

  Vanwege de overweldigende interesse voor de commissies hebben we besloten om een extra commissie in het leven te roepen: de stedentripcommissie. Deze commissie zal verantwoordelijk zijn voor de stedentrip die plaatsvindt van 12 t/m 14 mei. Voor iedereen die zijn of haar interesse al heeft ingeleverd: geen zorgen. De stedentrip zal tijdens het gesprek ook aan bod komen. Heb je niet gesolliciteerd maar lijkt deze commissie je wel erg leuk? Je kan hiervoor nog solliciteren tot woensdag 12 oktober 20:00. Solliciteren kan door het sturen van een korte motivatie en cv naar intern@gfe.nl.

 • Gastcollege

  Over Base Erosion and Profit Shifting (BEPS) is al veel gezegd en geschreven. Het gaat hierbij vaak om de internationale belastingontwijking in westerse landen. Ook ontwikkelingslanden hebben te maken met deze problematiek. Dr. Chau Le Thi Nguyet, decaan van Can Tho University Vietnam, zal op 15 juni een lezing geven over de problemen die ontwikkelingslanden, waaronder Vietnam, ondervinden met BEPS. 

  In 2006 is Dr. Chau Le Thi Nguyet gepromoveerd op een proefschrift over Legal Transplants waarbij zij onderzocht heeft hoe de vennootschapsbelastingsystemen in Maleisie, de Fillipijnen en Vietnam zich ontwikkeld hebben nadat deze landen de systemen van resp. het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Frankrijk hebben overgenomen. 

  Afgelopen zomer heeft zij tijdens het door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met Prof. Irene Burgers en Prof. Eric Kemmeren georganiseerde congres 'Pay your tax where you add the value' een lezing gegeven over de problemen die ontwikkelingslanden met BEPS.

  Het gastcollege wordt gegeven in het Harmoniegebouw in lokaal 1312.0024 en duurt ongeveer 1,5 uur. 

  We hopen je te zien op 15 juni!